Fit door gezond eten
 

 

Boekentips
(klik op een boekomslag voor meer informatie of om te bestellen)

Wat Angelina niet wist over kanker,
maar wel had moeten weten

Ard L.G. Pisa


Na het uitkomen en lezen van het boek Het verzwegen verhaal over kanker van prof. Brian Peskin, gebaseerd op de wetenschap van Nobelprijswinnaar dr. Otto Warburg, heeft Ard Pisa nog maar één missie: dit moet iedereen weten!
Het kan niet waar zijn dat de oorzaak van kanker sinds 1926 bekend is, maar dat de kankerindustrie met haar farmaceutische spelers met miljarden omzet er niets van wil weten. Lees verder
De supplementenwijzer
Juglen Zwaan

Mooi vormgegeven, overzichtelijk en compleet naslagwerk waarin alle veelgebruikte vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten en oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen zijn opgenomen. Inclusief een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige supplementen-index.
Juglen Zwaan is orthomoleculair geneeskundige en stelde met deze supplementenwijzer de kennis van duizenden jaren veilig, waardoor eenieder tot zijn eigen keuzen kan komen. Lees verder
Het verzwegen verhaal over kanker
Brian Peskin

Het verzwegen verhaal over kanker ontsluit voor het eerst een groot deel van de wetenschap die nooit eerder beschikbaar was voor het grote publiek. Professor Peskin wordt wel 'de grootste kwantumvoedingsdeskundige van onze tijd' genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van gezondheid en voeding. Dit boek bewijst dat. Lees verder
Voeding en fysieke degeneratie
dr. Weston A. Price

Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair, legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel.
Op zijn zoektocht reisde dr. Price in de dertiger jaren bijna 10 jaar lang naar honderden steden in 14 landen, en koos ervoor zich te richten op gezonde mensen: wat was hún geheim?
Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek. Lees verder
Censuur - wat u niet mag weten over uw gezondheid
Dr. Gabor Lenkei

Dr. Gábor Lenkei, Hongaarse arts en wetenschapper ontdekte net als andere onderzoekers voor hem dat de consumptie van de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen het aantal ziektegevallen dramatisch vermindert. Maar zijn voor uw gezondheid cruciale conclusies stuitte op grote weerstand bij de gevestigde belangen in de ‘ziekte-industrie’. De farmaceutische en psychiatrische industrie doen er alles aan om deze gegevens belachelijk te maken, te ontkennen en geheim te houden. Lees dit boek en beoordeel zelf, trek uw eigen conclusies. Lees verder
Ik ben een planteneter, net als jij
Boele Ytsma

Boele Ytsma neemt je mee op een spannende tocht naar een nieuwe levensstijl van gezondheid, energie en passie voor het leven. Een levensstijl die je lichaam sterk en vitaal maakt, en tegelijk een oplossing biedt voor grote problemen van deze tijd: dierenwelzijn, klimaat en voedselschaarste. Jouw dagelijkse voedselkeuzes kunnen jouzelf én de wereld echt beter maken. Lees verder
De voedselzandloper
Kris Verburgh

In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. Lees verder
U kunt meer dan u denkt
Hans C. Moolenburg sr.

Hans C. Moolenburgh sr., een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling, verzamelt in dit boek alle kennis die hij in meer dan vijftig jaar praktijkervaring heeft opgedaan. Dit boek is bestemd voor mensen die willen begrijpen wat kanker nu eigenlijk is en waarom de ziekte juist in deze tijd zo sterk opkomt. En het is ook bedoeld om diegenen die geliefden tegen kanker zien vechten of die de ziekte zelf onder de leden hebben, een hart onder de riem te steken: u kunt meer dan u denkt!
Lees verder
Wat artsen je niet vertellen
Lynne McTaggart

Steeds weer komen gegevens aan het licht, ook in medische vakbladen, over de gevolgen van algemeen gangbare, medische interventies en ingrepen. Vaak blijkt dat er veel meer risico’s en gevaren aan veel toegepaste behandelingen en medicijnen zijn dan men het publiek heeft doen geloven.
In dit boek zet de auteur, zich baserend op erkend wetenschappelijk onderzoek van een aantal veelgebruikte behandelingen, de risico’s op een rij.
Een boek dat bij iedere kritische consument op de plank zou moeten staan. Lees verder
Chemo? Of kan ik zélf kiezen?
Henk Trentelman

Meer dan één op de drie mensen krijgt kanker. Vrijwel iedereen wordt daar dus direct of indirect mee geconfronteerd. Dat maakt dit boek lezenswaard, want wanneer u de specialist hoort zeggen: 'Indien u geen chemotherapie ondergaat, dan zult u het ziekenhuis binnen zes maanden horizontaal verlaten', zoals in 1996 tegen Henk Trentelman werd gezegd, dan wacht u een zware keuze.
Henk heeft gekozen voor andere mogelijkheden en geen chemo, toentertijd. Zou hij dat wél gedaan hebben, dan zou
dit boek nu waarschijnlijk niet verschenen zijn. In dit boek vertelt hij u wat u niet behoort te weten en hoe het komt dat u geen andere keus dan chemo of bestraling wordt voorgelegd en de terminale patiënt geen therapievrijheid heeft. Lees verder
De cholesterolleugen
Prof. dr. Walter Hartenbach

Het streven naar cholesterolverlaging is voor de farmaceutische industrie, artsen en de margarinefabrikanten een miljardenbusiness geworden, maar volgens de inzichten van prof. Hartenbach en enkele andere belangrijke wetenschappers volstrekt overbodig, schadelijk en vaak zelfs levensgevaarlijk.

In dit voor het grote publiek geschreven boek veegt prof. Hartenbach de vloer aan met de heersende opvattingen over cholesterolverlaging en benadrukt hij juist de grote betekenis en de positieve invloed van cholesterol op onze stofwisseling. Lees verder
Superfoods
David Wolfe

Superfoods zijn krachtige, geconcentreerde voedingsmiddelen met een ontzagwekkend vermogen ons lichaam te voeden en te herstellen. In dit full-color geïllustreerde boek geeft rawfood-deskundige David Wolfe een volledig overzicht van smakelijke plantaardige voedingsproducten.
Alle superfoods worden tot in detail beschreven en voorzien van eenvoudige, lekkere recepten. Deze zeer toegankelijke handleiding geeft je overtuigende, wetenschappelijke argumenten betreffende de unieke kracht van superfoods ten aanzien van uitstekende voeding, gezondheid en welzijn, lichamelijke schoonheid en duurzame landbouw. Verander je eetpatroon, verander je lifestyle, verander de wereld. Lees verder
Eten tegen kanker
Richard Beliveau en Denis Gingras

De toename van kanker in onze samenleving heeft veel meer te maken met levensstijl dan met erfelijkheid, ontdekten Richard Béliveau en Denis Gingras.
In Eten tegen kanker beschrijven de wetenschappers op vernieuwende wijze de oorzaken van kanker én het tegengif.
Hun motto: verander je eetpatroon en de kans dat je zonder enge ziektes oud wordt, neemt aanmerkelijk toe.
Niet door 'zomaar' gezond te leven, maar door heel gericht bepaalde producten wel of niet te consumeren.
Welke heilzame werking de verschillende voedingsstoffen hebben en welke ziektes je ermee kunt voorkomen, lichten Béliveau en Gingras op wetenschappelijke wijze toe.
Eten tegen kanker verveelt dan ook geen moment, is prettig leesbaar, praktisch en bondig. Lees verder
Er is ook een speciaal kookboek van Eten tegen Kanker.

Eet jezelf mooi, slank en gelukkig
Amber Albarda

Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig is een originele en vooral wervelende gids over hoe je voedsel vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je. Eet slim en word energieker en slanker; vergroot je geluksgevoel, je creativiteit en je libido; vertraag het verouderingsproces, kom van je suikerverslaving af en: houd je eetlust voorgoed onder controle! Dit alles zonder ooit nog één calorie te hoeven tellen. Het kleurrijke en praktische lijfboek voor iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt, maar óók lekker wil leven! Lees verder
Wat zit er in uw eten?
Corinne Gouget

Dit boekje is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje. Will Jansen besloot de gids te vertalen voor de Nederlandse markt. Regelmatig kwam hij geschokt vertellen dat er zoutzuur, chloor of aluminium in zijn - en uw - eten zit. Gewoon eten dat we nietsvermoedend bij onze goedgesorteerde supermarkt kopen. En we eten zo gezond en bewust en we kopen biologisch, maar het zit echt overal in.
Lees verder

 

Engelstalig:      
 


WWW Deze website


"Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid"

- anoniem -