In deze nieuwsbrief:
- Xoçai actie voor Thermen WellBeing
- The Future of Food
- De 'nieuwe' trend in diëten: oerdiëten
- De kracht van onze geest
- Superfood: kurkuma
- Recept: bloemkool-roereieren
- Boekentip:
Censuur - wat u niet mag weten over uw gezondheid

NIEUWSBRIEF
2011 nr.1

 

Xoçai actie voor Thermen WellBeing
__________________________________________

Ik wil graag uw aandacht vragen voor een bijzondere actie van Xoçai:
t/m zondag 17 april worden er actiepakketten gezonde chocola verkocht, waarvan de opbrengst naar Thermen WellBeing gaat. Dat is een stichting die sauna en wellness gaat realiseren voor vrouwen met letsel en die zich daardoor niet op hun gemak voelen in een gewone sauna.
Dit zijn bijv. vrouwen die herstellende zijn van een ernstig ongeluk of operatie, of die een stoma dragen, chronische pijn- of vermoeidheidsklachten hebben of bijvoorbeeld een borstamputatie hebben ondergaan.

Ik zou het erg leuk vinden als u ook een
actiepakket zou willen kopen. De actiepakketten worden geleverd in een mooie cadeauverpakking. Zo hebt u meteen een origineel cadeau voor Moederdag of Pasen.
 
 

Kijk voor meer informatie en om te bestellen op http://www.chocoladeactie.nl

 
The Future of Food
__________________________________________

Er is een revolutie gaande op de akkers en op onze eettafels, een revolutie die de aard van het voedsel dat we eten, verandert.

 

The Future of Food is een indrukwekkende documentaire van Deborah Koons Garcia over gentechnologie. Het biedt een diepgaand onderzoek naar de verontrustende waarheid achter het ongelabelde, gepatenteerde genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen die de afgelopen tien jaar ongemerkt de schappen in de supermarkten hebben gevuld.

In
The future of Food laat filmmaakster Deborah Koons Garcia vooral zien dat genetische manipulatie van voedsel geen enkel ander doel dient dan het verkrijgen van controle over de wereldvoedselproductie door multinationals, die met hun aggressieve methodes in het streven naar economische groei worden gesteund door nagenoeg onzichtbare politieke krachten.

The Future of Food - Introduction: http://www.youtube.com/watch?v=jNezTsrCY0Q
The Future of Food - Documentary: http://www.thefutureoffood.com/onlinevideo.html

Kijk voor meer informatie:
www.thefutureoffood.com

 

De 'nieuwe' trend in diëten: oerdiëten
__________________________________________

Wat het Mediterraanse dieet was van de twintigste eeuw, zou het Nordic dieet kunnen worden voor de eenentwintigste eeuw. Hierbij verkies je regionaal voedsel boven het eten dat via vliegtuigen wordt binnengebracht. Dus ga op zoek naar een boer in de buurt die z'n eigen vleeskoeien heeft en z'n eigen aardappels rooit. Goed voor jezelf én voor het milieu. www.talkingfood.nl

Ook hot: het Phaleodieet. De gedachte is dat
je eet wat bij het menselijk lichaam past.

Daarvoor hoef je niet zoals onze verre voor-
ouders op je voedsel te gaan jagen, maar moet je gewoon opletten met wat je eet. Zo is je lichaam van nature niet ingesteld op het verteren van granen, maar wel op noten, zaden, wild, vis, bessen en groenten.
www.oerdis.nl

Of wat dacht je van het dieet volgens de Japanners op
Okinawa? Daar wonen de meest gezonde honderdjarige mensen ter wereld. Niet alleen hebben Japanners de langste levensverwachting ter wereld, ze hebben ook het laagste obesitaspercentage. Wat ze eten? Vis, zeewier, rijst en groene thee, die ze vooral met aandacht naar binnen werken.

 

De kracht van onze geest
__________________________________________


Midden jaren vijftig verscheen er in een medisch tijdschrift een artikel over de kracht van de geest van de mens. Het volgende was voorgevallen:

Een arts, werkzaam in een TBC kliniek trof voorbereidingen voordat hij enige tijd afwezig zou zijn. Met zijn plaatsvervanger nam hij de dossiers van de aanwezige patiënten door. Morgen zou zijn plaatsvervanger twee van zijn patiënten de uitslag van hun onderzoeken mededelen. De ene patiënt was volledig genezen en zou worden ontslagen uit het ziekenhuis, de andere patiënt was hard achteruit gegaan en zou worden doorgestuurd naar de kuuroorden in Davos (Zwitsterland).

Per abuis vergiste de plaatsvervanger zich de volgende dag in de dossiers en vertelde hij de patiënt die genezen was, dat de situatie ernstig verslechterd was en dat hij doorgestuurd zou worden naar Davos. De patiënt die daadwerkelijk zo achteruit was gegaan dat hij naar Davos moest, werd verteld dat hij volledig genezen was.

De vergissing van de plaatsvervanger werd pas enige tijd later, bij terugkomst van de arts, ontdekt. Toen was de kern gezonde patiënt al opgenomen in Davos met een lichaam dat alle symptomen van TBC in een vergevorderd stadium vertoonde en zat de ernstig zieke patiënt zo op het oog kerngezond thuis, zijn lichaam vertoonde geen TBC symptomen meer!

Deze gebeurtenis benadrukt maar weer eens dat we de kracht van onze geest niet moeten onderschatten.

 

Superfood: kurkuma
__________________________________________

 

Kurkuma is een kruid, ook wel bekend als ‘geelwortel’.
Het is een kruid dat al duizenden jaren in het oosten word gebruikt. In eerste instantie voor de vele toepassingen in de keuken, maar steeds vaker ook in de klinieken, omdat er heel veel geneeskundigen kracht uitgaat van dit kruid. Dit is overigens bij heel veel kruiden zo. Maar kurkuma kun je eigenlijk wel een ‘super’ kruid noemen.

Kurkuma staat onder meerdere namen bekend. De Latijnse naam van deze plant is Curcuma Longa en in India word het Haldi genoemd. Maar je kunt dit kruid ook vinden onder de volgende benamingen: Koenjit, Kunyit, Koenir, Turmeric, Pallilo, Geelwortel, Gele Gember, Curcuma en dus Kurkuma.


Kurkuma kan bij veel ziektes worden aangewend als medicijn. Zo werkt het ontstekingsremmend en heeft een antioxidante werking. In de Ayurvedische geneeskunde word kurkuma al van oudsher voorgeschreven bij oogklachten, reumatische pijnen en hoest. Maar ook bij darmpoliepen, dikke darm kanker, alvleesklierkanker, aderverkalking, psoriasis, de ziekte van Cröhn, astma, suikerziekte en meer. Er zijn recente studies geweest die hebben aangetoond dat kurkuma de lever kan beschermen tegen giftige stoffen die hepatoxisch zijn. Ook patiënten met alvleesklierkanker vonden al baat bij het gebruik van 8 gram kurkuma p/dag. Evenals patiënten met diabetes(suikerziekte) en Colitis Ulcerosa. Zelfs de ziekte van Parkinson is al genoemd i.v.m. kurkuma. Opvallend is ook dat ziektes als dementie en prostaatkanker in India zelden tot nauwelijks voor komt. Dat is dan ook de reden dat je dit kruid gerust een superkruid of supervoedingsmiddel kunt en mag noemen.

In India is het onder de bevolking heel gewoon dat iedere dag een halve tot een hele theelepel kurkuma word ingenomen. Het bevordert de complete spijsvertering, is vriendelijk voor de maag en helpt ook tegen het ‘volle’ gevoel wanneer je wat te zwaar getafeld hebt. Kurkuma kan dat helpen om de peristaltiek van de darmen te bevorderen.

Tip!

Wanneer je kurkuma in een gerecht gebruikt, gebruik dan ook áltijd (zwarte) peper. Want kurkuma wordt namelijk niet zo goed door het lichaam zelf opgenomen. Dit verandert wanneer het wordt gecombineerd met peper, waardoor de opname met 1000x verhoogd wordt.
Gebruik iedere dag wat kurkuma.

Kurkuma kun je bijna overal in verwerken. Het heeft een mild bittere smaak en is familie van de gember (ook al zo gezond). Je kunt er dus rijst geel mee kleuren, maar je kunt het ook in sausjes doen, in soepen, op vlees en groenten e.d. En je kunt het verwerken in een smoothie.

Meer info:
http://www.lifemojo.com/voordelen-van-de-gezondheid-van-kurkuma
http://www.uitdaging.net/gezond/kurkuma_curcuma

 

Recept: bloemkool-roereieren
__________________________________________

Ingrediënten (voor 2 pers.):

  • 1/2 bloemkool
  • 2 uien
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kurkuma
  • olijfolie om mee te bakken

Bereidingstijd
10 tot 20 minuten  

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon, snij hem in stukjes en kook in ruime hoeveelheid water.
De bloemkool moet gaar zijn maar niet uit elkaar vallen.

Snij de uien fijn en bak ze licht bruin in de olie of boter.
Voeg de uitgelekte bloemkool toe en maak de stukjes iets kleiner met de kooklepel.
Bak de bloemkool 2 minuten mee. Voeg de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
Bak het geheel in ongeveer 3 minuten gaar.

Dit gerecht is heel lekker met geraspte (geite)kaas en gekookte aardappels.
Als de maaltijd droog smaakt, voeg dan wat roomboter toe.

 

Boekentip
__________________________________________

Lenkei - Censuur - wat u niet mag weten over uw gezondheid

Dr. Gábor Lenkei, Hongaarse arts en wetenschapper ontdekte net als andere onderzoekers voor hem dat de consumptie van de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen het aantal ziektegevallen dramatisch vermindert.
Maar zijn voor uw gezondheid cruciale conclusies stuitte op grote weerstand bij de gevestigde belangen in de ‘ziekte-industrie’.
De farmaceutische & psychiatrische industrie doen er alles aan om deze gegevens belachelijk te maken, te ontkennen en geheim te houden.

Lees dit boek en beoordeel zelf, trek uw eigen conclusies.

Waarom leven we maar half zo lang als we zouden moeten?
Waarom worden alleen mensen in natuurgemeenschappen honderd jaar?

Wie vormt onze opvattingen over gezondheid?
Wie houdt de meest belangwekkende wetenschappelijke ontdekkingen achter, en waarom?
Hoe kun je schatrijk worden met het verzinnen van een kinderziekte?
Wat zijn de voornaamste oorzaken van gewichtstoename?
Wie hield de behandeling voor kanker geheim?
Weet u hoe gemakkelijk het is om gezond te blijven?

Softcover. 228 pagina's. ISBN: 9789081411110

 

In onze webshop
__________________________________________

Greens for Life

complex organisch voedingssupplement

pot 300 gram: € 35,-

Stevia

de verboden zoetstof
diverse producten

al vanaf € 5,65

NIEUW: Xoçai

nieuw in Nederland:
Xoçai gezonde chocolade


informeer naar inkoopprijs!

Colloïdaal Zilver

zeer effectief
voedingssupplement

100 ml (550 ppm): € 59,-

Alkalife

voedingssupplement met hoog chlorofylgehalte

flacon 37 ml: € 29,-

Chlorella

voedingssupplement met hoog chlorofylgehalte

grote pot 280 gr: € 32,95


Klik op een foto voor meer informatie.

Lage verzendkosten: brievenbuspost: € 1,95, pakketpost maximaal € 4,95.
Bij een bestelling vanaf € 75,00 gratis verzendkosten!
 

U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u uw email-adres heeft aangemeld voor onze mailinglijst,
of omdat u een bestelling heeft geplaatst bij 'Fitdoorgezondeten.nl'.
Om u af te melden voor de nieuwsbrief,
klik hier of stuur een email naar: info@fitdoorgezondeten.nl.