NIEUWSBRIEF 2012 nr.1 


Natuurlijk in de zon

Zon is goed voor je! Zonlicht is van levensbelang voor een gezond lichaam en geest. Zon geeft je lichaam energie en fotonen. Ze zorgt voor vitamine D zodat we calcium kunnen opnemen voor sterke botten en tanden. Ons immuunsysteem heeft zon nodig. Ook geven zonnestralen ons een goed humeur.

Felle zonnestralen veroorzaken echter lichamelijke stress, waardoor de huid sneller veroudert en vroeger rimpels vertoont. De huid van veel mensen is niet gewend aan de felle zon waardoor de kans op verbranding bestaat. Zonnebrandcrème kan dit voorkomen, maar wist je dat hier vrijwel altijd veel toxische en kankerverwekkende stoffen in zitten? Deze worden opgenomen via de huid en komen zo in het bloed terecht. Daarnaast wordt de aanmaak van vitamine D volledig geblokkeerd door deze crèmes.

 
Zonbescherming: weet wat je eet

Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke zonnebrand die van binnenuit werkt. In de natuur zijn tal van voedingsmiddelen beschikbaar die bescherming bieden tegen zonnebrand. Voeding die rijk is aan bijvoorbeeld antioxidanten beschermt namelijk heel goed tegen verbranding en rimpels, zoals bijvoorbeeld:
• chlorella en spirulina
• bessen
• donkere chocolade
• amandelen
• tomaten
• watermeloen
• vis, en nog meer
 

Lees hier hoe dat zit: http://fitdoorgezondeten.wordpress.com


Pas op: schadelijke chemicaliën

Wil je toch een zonnebrandcreme gebruiken? Kies dan voor een puur natuur, biologisch zonnebrand product.
Commerciële producten bevatten namelijk vaak schadelijke stoffen zoals:
• oxybenzone en dioxybenzone (naar onderzoek van Jane Houlihan van de Environmental Working Group)
• nanodeeltjes (er is geen onderzoek naar de veiligheid hiervan)
• zinkoxide (onderzoek van
Dr. Yinfa Ma)

of andere schadelijke chemicaliën zoals benzoic acid, octyl salicyclate, avobenzone, cinoxate, padimate O, phenylbenzimidazole, homosalate, sulisobenzone, menthyl anthranilate, trolamine salicyclate, octocrylene (
bron: dr. Mercola)


De waarheid over zonlicht, huidkanker en vitamine D

Veel mensen denken dat je van de zon huidkanker kunt krijgen. Mike Adams van HealthNews.com (www.naturalnews.com) heeft grondig onderzoek gedaan naar zonlicht en huidkanker en legt uit dat de zon juist huidkanker én andere soorten kanker kan voorkomen!

Bekijk de feiten in zijn videopresentatie 'The Truth About Sunlight, Cancer and Vitamin D': http://www.youtube.com/watch?v=PFI9eF7rRLg (23:23 min)

Je bent wat je eet

De negentiende-eeuwse Duitse filosoof Ludwig Feuerbach verafschuwde hogere waarheden en losgezongen idealen. Collega-filosofen met zweverige theorieën hield hij voor: man ist was man isst je bent wat je eet. Voeding is bouwmateriaal voor het lichaam: goede voeding sterkt het lichaam maar slechte voeding maakt het zwakker.
 

Alles wat we eten wordt binnen een paar uur gebruikt om ergens in ons lichaam een stukje lijf te herbouwen. Onze huid bijvoorbeeld wordt iedere 30 dagen min of meer geheel vernieuwd. De lever doet er 6 weken over om zich te vernieuwen en de voering van onze maag is binnen 4 dagen alweer zo goed als nieuw. Aangezien 98% van al onze lichaamsatomen na 12 maanden volledig vervangen is en ons hele lijf er ongeveer 7 jaar over doet om zichzelf volledig te vernieuwen, bestaat ons lichaam dus uit alles wat we de laatste jaren naar binnen hebben gewerkt.
We zijn dus letterlijk wat we eten!

Het is dus vrijwel nooit te laat om opnieuw te beginnen met gezond eten! Kies daarom voor natuurlijk voedsel
(dat geoogst wordt) en niet voor laboratorium voedsel (dat gemaakt wordt).

Pleidooi voor terugkeer naar oervoeding

De eerste mensen voedden zich 160.000 jaar geleden met groenten, fruit, noten, vis en zo nu en dan rauw vlees. Dat eetpatroon is pas de laatste 10.000 jaar en zeker in de laatste eeuw drastisch veranderd.

Genetisch is het menselijk lichaam echter niet veranderd ten opzichte van de oertijd. Volgens de Groningse hoogleraar Pathofysiologie Frits Muskiet is het menselijk lichaam absoluut niet gebouwd voor het huidige voedingspatroon.

Muskiet hield onlangs een pleidooi om meer rekening te houden met de eetpatronen van onze voorouders, als we hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas willen overwinnen.

http://www.youtube.com/watch?v=jvWqB3F5RCA&feature=player_embedded#!

Hartchirurg Dr. Dwight Lundell geeft grote fout toe:

“Cholesterolverlagers verlagen de kans op hartziekten en infarcten niet!”

Jarenlang is gedacht dat een te hoog cholesterol oorzaak is van de enorme toename van hart- en vaatziekten. Maar ondanks het feit dat 25% van de bevolking dure statine medicijnen (cholesterolverlagers) neemt en ondanks het feit dat we het vetgehalte van onze diëten hebben verlaagd, zullen dit jaar meer mensen sterven aan hartziekten dan ooit tevoren.

Hartchirurg Dr. Dwight Lundell geeft toe dat deze theorie niet klopt. Het is juist ons moderne voedsel dat ontstekingsprocessen veroorzaakt: de overdaad van enkelvoudige zwaar bewerkte koolhydraten (suiker, bloem en alle producten die daarvan gemaakt worden) en de overconsumptie van omega-6 vegetatieve oliën zoals sojabonen, maïs en zonnebloemolie die gevonden worden in veel veredelde levensmiddelen. Deze veroorzaken chronische ontstekingen, welke in de loop van de tijd hartziekten creëren, hoge bloeddruk, suikerziekte en tenslotte Alzheimer.

Lees meer:
http://fitdoorgezondeten.wordpress.com/cholesterol
en: http://truthaboutheartdisease.org/

Recept: Limey Love Shake

Ingrediënten (voor 2 pers.):

  • 1 komkommer
  • 3 limoenen (geschild)
  • handvol rauwe spinazie
  • handvol gemengde sla
  • 1/2 avocado (geschild)
  • paar druppels Stevia (naar smaak)

Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een romige shake.
Voor een koude verfrissende shake: doe er nu ijsblokjes in en meng nogmaals.

http://www.youtube.com/watch?v=5TFog8xfepA

 

Boekentip

Eten tegen kanker - De rol van voeding bij het ontstaan van kanker

Auteurs: Richard Beliveau en Denis Gingras

 

De toename van kanker in onze samenleving heeft veel meer te maken met levensstijl dan met erfelijkheid, ontdekten Richard Béliveau en Denis Gingras. In Eten tegen kanker beschrijven de wetenschappers op vernieuwende wijze de oorzaken van kanker én het tegengif. Hun motto: verander je eetpatroon en de kans dat je zonder enge ziektes oud wordt, neemt aanmerkelijk toe.

Dat roken kanker kan veroorzaken weet iedereen. Maar dat een derde van alle kankergevallen rechtstreeks is terug te leiden naar een verkeerd en overvloedig eetpatroon, is veel minder bekend.

Toch is dat goed nieuws. Het betekent immers dat we niet hoeven te wachten op een wondermedicijn; we kunnen de ziekte in de kiem smoren! Niet door 'zomaar' gezond te leven, maar door heel gericht bepaalde producten wel of niet te consumeren. Kleine bosvruchten hebben bijvoorbeeld sterk kankerwerende eigenschappen, net als knoflook, soja, groene thee, pure chocola en vette vis. Welke heilzame werking de verschillende voedingsstoffen hebben en welke ziektes je ermee kunt voorkomen, lichten Béliveau en Gingras op wetenschappelijke wijze toe.

De artsen graven diep maar zwaar op de hand is hun werk allerminst. Eten tegen kanker verveelt dan ook geen moment, is prettig leesbaar, praktisch en bondig. Dankzij de energieke, bijna literaire schrijfstijl van beide artsen wordt eten om gezond te blijven absoluut geen kwelling; gezond eten is leuk en het verhoogt de kans op een lang en gelukkig - want gezond - leven!

Over de auteurs:
Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de Universiteit van Québec in Montréal.
Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in oncologie en verbonden aan het Laboratorium voor Moleculaire Geneeskunde en hemato-oncologie van het Sainte-Justine-ziekenhuis in Montréal.

In onze webshop


Greens for Life

  


Stevia

  

Organo Gold
gezonde koffie

  

Xoçai
gezonde chocolade

  


Colloïdaal Zilver


 
 


Chlorella

  


Spirulina

  


Alkalife

  

(klik op de foto's om naar de webshop te gaan)


U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u uw email-adres heeft aangemeld voor onze mailinglijst,
of omdat u een bestelling heeft geplaatst bij 'Fitdoorgezondeten.nl'.
Om u af te melden voor de nieuwsbrief,
klik hier of stuur een email naar: info@fitdoorgezondeten.nl.