Fit door gezond eten
 

 

Salades

Tomatensalade met taugé
Ingrediënten:
  • 125 g taugé
  • 250 g tomaten
  • 250 g rettich
  • 5 el olijf- of walnotenolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el tomatenketchup
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 bosje peterselie
Bereiding:
Was de taugé en laat in een zeef uitlekken. Was de tomaten en snij deze in plakjes. Snijd de rettich met een dunschiller in plakjes.
Roer de tomatenketchup met de azijn los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de olie door het sausje. Hak de peterselie fijn.
Leg de plakjes tomaat en rettich afwisselend op een bord en verdeel de taugé hierover.Het sausje over de tomatensalade scheppen.
Bestrooien met gehakte peterselie.

Witlofsalade
Ingrediënten:
  • 1 stronk witlof
  • 1 appel
  • 1 flinke eetlepel blanke rozijnen
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 eetlepel lijnzaadolie
  • specerijen naar smaak, bijv. citroengras, gemberpoeder, kerriepoeder
Bereiding:
Verwijder eventueel lelijke bladeren en het bittere binnendeel van de witlof, en snijd de witlof in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Was de rozijnen.
Maak een dressing van de creme fraiche, lijnzaadolie en de specerijen.
Doe alles in een mooie kom en meng het door elkaar.

Exotische komkommersalade
Ingrediënten:
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • amandelen
  • rozijnen
  • 1 eetl vloeibare honing
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl citroen- of limoensap
  • zeezout en peper
Bereiding:
Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd deze in blokjes van 1 cm. Meng met versgeraspte wortel, amandelen en rozijntjes.
Maak een vinaigrette van honing, citroensap, olie, en zout en peper.
Goed mengen.

Meloen-paprikasalade
Ingrediënten:
  • 2 paprika's
  • 1 galiameloen
  • sap van halve citroen
  • 1 theelepel ruwe honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout en peper
Bereiding:
Snijd de paprika's in fijne reepjes en dompel ze ca. 30 seconden in kokend water. Spoel ze koud met water.
Maak de meloen schoon en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
Roer in een kommetje een dressing van citroensap, honing, olie, zout en peper. Meng de paprika, meloen en dressing in een kom door elkaar.
 


WWW Deze website