Fit door gezond eten
 

 

Stress en beweging

Uiteraard spelen ook individuele factoren een rol. Zeer veel mensen gebruiken een verzurende voeding en toch hebben ze niet allemaal een degeneratieve ziekte. Dat komt doordat niet iedereen op dezelfde wijze met zuren omgaat.

Als je fysiek overbelast of gestressd bent, of te weinig slaapt, kun je minder goed zuren uitscheiden. Bij stress kunnen spanningen zich op de spieren vastzetten, waardoor er afvalstoffen in de spieren gevormd worden en deze verzuren. Er zijn veel mensen die als reactie op een teveel aan afvalstoffen extra vet aanmaken of vocht vasthouden om de concentratie aan afvalstoffen te verdunnen.

Er bestaat ook geestelijke verzuring: negatieve gedachten, zorgen, emotionele belasting of een verkeerde ingesteldheid stimuleren het verzuringsproces en bemoeilijken het ontzuringsproces.

Voldoende beweging zorgt voor een diepere ademhaling, verbranding van meer zuren en verhoging van de doorbloeding. Een goede doorbloeding activeert de lever, de nieren en de longen, die zorgen voor de zuivering van het bloed.  
 


WWW Deze website