Fit door gezond eten
 

 

Wetenschap

Er is al veel wetenschappelijke kennis opgedaan over alkalische voeding.

Al in het bijbelboek
Daniël (605 voor Chr.) wordt beschreven hoe Daniël op het hof van Nebukadnezar vraagt of hij en z'n vrienden alleen groenten en water mogen nuttigen. Na 10 dagen zagen zij er 'gezonder en welvarender' uit. Door deze inzichten en kennis bood de koning hen belangrijke banen aan aan het hof.

De Zwitserse arts Paracelsus (1493-1541) was de eerste die de "oververzuring" van ons lichaam als de basis van alle ziekten beschouwde.
Hij onderkende al het belang van volwaardige, natuurlijke levensmiddelen die onze lichaamssappen versterken.

De Oostenrijkse arts dr.
Franz Xaver Mayr (1875-1965) verwierf fundamentele kennis over de spijsverteringsleer en wees steeds weer op de balans van de zuur-base-huishouding.

De Zweedse natuurkundige
Dr. Ragnar Berg publiceerde in 1913 zijn theorie over het evenwicht tussen zuren en basen in het menselijk lichaam. Hij ging er vanuit dat wanneer de voeding teveel zuurvormende stoffen bevat in verhouding tot stoffen die basen vormen in het lichaam, slakken worden gevormd die worden afgezet in de weefsels, voornamelijk het bindweefsel. Volgens hem was de goede verhouding 80% basen 20% zuren. Deze stelling is inmiddels aanvaard door alle deskundigen op dit gebied.

Ook de onderzoeken van voedings- respectievelijk zuur-base-pioniers zoals
Maximilian Bircher-Benner of Friedrich Sanders maakten duidelijk hoe belangrijk het is dat zuren en basen in balans zijn.

Hedentendage is dr. Robert Young, een Amerikaans microbioloog, al jarenlang bezig met wat hij noemt de 'New Biology' of 'PH Miracle'.
Dr. Young heeft onderzocht dat je met alkaliserende (niet-zure) voeding je je lichaam weer basisch en gezond kunt maken. De zuurgraad van het bloed moet namelijk 7,36 zijn. Als je lichaam te zuur is, is dat een voedingsbodem voor allerlei ziekmakende organismen, die daarin zeer goed gedijen en zich snel vermeerderen. Bloedcellen klonteren dan samen en kunnen nog nauwelijks zuurstof en bouwstoffen door het lichaam transporteren.
 

Het lichaam zal alles proberen om het weer basisch (niet zuur) te maken, door o.a. calcium te onttrekken aan botten en tanden. De verzuring van weefsel, spieren, etc. is de veroorzaker van welvaartsziekten.

 


WWW Deze website


"Laat uw voeding
uw geneesmiddel zijn

en uw geneesmiddel
uw voeding."

(Hippocrates)